preloader...

X

Contact

Lorem ipsum

Turistinformasjon

Kort om Halsa

Halsa kommune er en fastlandskommune på Nordmøre i Møre og Romsdal fylke. Vi knappe 1700 innbyggerne som bor her har hele 304 km2 å boltre oss på.

"Kjenn kor du trivest" er kommunens slagord.

Naturen byr også her på store opplevelser, så enten du liker deg ved sjøen eller du trives med å gå turer i skog og fjell, er Halsa et eldorado. Fiskemuligheter finner du nesten overalt, både i lune fjorder og idylliske vann. Og ikke langt borte, ut mot vest, ligger det mektige Atlanterhavet.

Kommunen ligger sentralt til i regionen med godt utbygde kommunikasjoner. Kyststamveien, E-39, går gjennom hele kommunen. Utbygginga av KRIFAST og Valsøyfjordprosjektet har ført til at vi når Kristiansund m/Kværnberget flyplass på ca. 1 time og Trondheim og Værnes flyplass på 2 - 2,5 time. Det interne kommunikasjonsnettet i kommunen er også relativt godt utbygd, og følger bosettingsstrukturen i stor grad.

Administrasjonssenteret er lokalisert på Liabø, som ligger geografisk midt i kommunen. Administrasjonssenteret er bevisst bygd ut og inneholder div. offentlige og private servicesentere og funksjoner.

Aktiviteter i Halsa

Halsa satser på reiseliv. Vi har en rekke aktive natur- og kulturopplevelser å by på. Vi har fokus på interessante og gode kvalitetsopplevelser med utgangspunkt i lokal natur og kultur. Du kan få guidede turer i fjellet, vandre langs en brusende foss, gå den flotte Fjordruta på egen hånd, ri på hest, dykke, padle eller kurses i kajakk, bade i idylliske Fjærvika, ro og segle, bli med på Blåtur, oppleve Anne Karin Elstads verden, kjøre Gocart i et av landets fineste gocartanlegg og mere til. I Halsa finner du overnatting av forskjellig karakter, alt fra fullkomfort og fullpensjon til overnatting i lavvu eller eget telt. I tillegg til presentasjonen under finnes diverse private hytter til leie.